bycasino giriş İkna Teknikleri Hakkında Bilgilenelim | Öğrenci Kürsüsü
e
sv

İkna Teknikleri Hakkında Bilgilenelim

11 Mayıs 2021 00:15
avatar

Öğrenci Kürsüsü

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İkna teknikleri ile ilgili olarak detaylara geçmeden önce adım adım ilerleyelim ve sonuca ulaşalım istedik.

İkna Nedir?

İkna etmenin temelinde karşıdaki kişiyi arzu ettiğiniz düşünceye yönlendirmek ve bu düşünceyi temel inanış ve görüş sisteminde olağan bir durum haline getirmek vardır.

Günlük hayatta çok defa karşılaştığımız bu olayın bazen farkına bile varmayız.

İkna esasında zor bir faaliyettir, ancak doğru teknikleri kullanırsanız da bir o kadar kolaylaşır. 

-İnanın!

İkna etmenin temeli sizin de konuya olan inancınızdır.

İnandığınız takdirde ikna etmek çok daha kolaylaşmaktadır.

Öncelikle konuya kendinizi inandırmanız ve bunun için yeteri kadar araştırma yapmanız gerekmektedir.

-Karşınızdakini Tanıyın!

Kişinin yaşadıklarını, inançlarını ve değerlerini anlamak gerekmektedir. Bunlar kararları etkiler. Karşıdaki kişinin zihnindeki modellemeyi, olaylar karşısındaki algoritmasını anlamak, onu ikna etmek için doğru yöntemleri tercih etme konusunda yardımcı olur. Konuşmalarımızda; kişinin/toplumun tarihine, inançlarına, değerlerine ve ilgi alanlarına göre cümleler seçilmelidir. Kişinin özelliklerine göre bir yaklaşım tarzı benimsenmelidir.

-Empati Yapın!

Karşıdaki kişinin yerine kendinizi koyup sorun olabilecek tüm problemleri ve bunlara çözüm önerilerini, cevapları belirlemek gerekir. Kişi tarafından size sorulabilecek tüm soruları düşünmeli, bunların cevaplarına yönelik hazırlık yapmalıdır. İkna etmeye çalıştığınız konuya, karşıdaki kişi neden ihtiyaç hissetmeli sorusuna cevap bulmaya çalışılmalıdır.

-İhtiyacı Hissettirin!

İnsan bir konuya ikna olması için genelde ona bir ihtiyaç hissetmelidir. İhtiyaç varsa ikna kolaylaşır, ihtiyaç yoksa ikna zorlaşır. Kişinin kendini ikna etmesi içinde ilk olarak o konuda bir ihtiyaç duyması gerekir. Bu nedenle öncelikle kişi bu konuda bir ihtiyacı olduğuna inanmalıdır.

-Güven Kazanın!

Karşıdaki kişinin güvenini kazanıp onun güvende olduğunu hissettirme, ikna edeceğiniz konuda sizi daha dikkatli dinlemesine neden olur. Daha önce söylediğimiz karşıdaki kişiyi tanıma konusunu yaparken bir yandan da kendinizi tanıtmalısınız. İnsanlar, güvenliklerinin zedelenmeyeceğini anlarlarsa, ikna olmanın kapılarını açarlar.

-Doğru İletişim Kanalını Seçin!

Yapılan araştırmalar karşıdaki kişinin; %7 söz ile, % 38 ses tonu ile, %55’de beden dili ile etkilenebileceğini belirtmektedir. Bu üç kanalda, kişiyi ikna etmek için etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Görüldüğü üzere kurduğumuz cümlelerin anlamları ve tonlaması yanında, beden dilinin önemi çok büyüktür. Size güven kazandıracak iletişimin, beden dili bölümüne yeterli ilgi ve alakayı gösterdikten sonra; konuştuğunuz kişiye karşı yaptığınız tonlamaları da iyi ayarlamak gerekmektedir.

Öğrenci Kürsüsü Editör

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

İkna Teknikleri Hakkında Bilgilenelim