Merhaba arkadaşlar ben Sinem, İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim. Sizlere bölümüm hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. İlköğretim matematiği öğretmenliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere matematik dersini en iyi ve etkili şekilde öğretmek, öğrencilerin temel matematik dersi hakkında bilgili ve öğrenmiş olmasıdır. İlköğretim matematiği öğretmenliği 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerine ders vermektedir.
Kamu veya özel eğitim kurumlarında dersler verilebilir. Çalıştığı kurumda kurslar açarak dersler de verebilir.
Şimdi sizlere eğitim fakültesinde okuyan öğrencilere verilen MEB bursundan bahsetmek istiyorum.
MEB Bursu, milli eğitim bakanlığınca belirlenen öğretmenlik programlarına yerleşen adaylara ilk 5 tercihlerinden birine yerleşmeleri halinde verilebilecek karşılıksız parasal yardımdır.
Sizlere 2.sınıf 1.dönem derslerinden de bahsedeyim.
Analitik geometri:
Vektör ve en temel Analitik Geometri (iki ve üç boyutta) kavramlarının bazı özellikleriyle beraber verilmesi
Matematik öğrenme ve öğretim yaklaşımları:
Matematiğin ve matematiksel düşünmenin doğası; matematik öğrenmenin ve öğretmenin anlamı; matematik öğretiminin amacı ve temel ilkeleri
Öğretim Teknolojileri:
Eğitimde bilgi teknolojileri; öğretim süreci ve öğretim teknolojilerinin sınıflandırılması; öğretim teknolojilerine ilişkin kuramsal yaklaşımlar; öğrenme yaklaşımlarında yeni yönelimler; güncel okuryazarlıklar; araç ve materyal olarak öğretim teknolojileri; öğretim materyallerinin tasarımı; tematik öğretim materyali tasarlama; alana özgü nesne ambarı oluşturma, öğretim materyali değerlendirme ölçütleri.
Öğretim İlke ve Yöntemleri:
Öğretim ilke ve yöntemleriyle ilgili temel kavramlar; öğretim-öğrenme ilkeleri, modelleri, strateJileri, yöntemleri ve teknikleri; öğretimde hedef ve amaç belirleme;
Lineer Cebir 1:
Matrisler, matrislerde işlemler, özel tipte matrisler; elementer işlemler, eşelon matris, elemanter matrisler ve bir matrisin tersi, bir matrisin rankı; determinant, determinant fonksiyonunun özellikleri; lineer denklem sistemleri, lineer denklem sistemlerini çözme yöntemleri (Gauss yok etme, Gauss-Jordan indirgeme, ters matris ve cramer yöntemi).
Analiz 3:
Çok değişkenli fonksiyonlar; IRn’nin topolojisi, limit, süreklilik, fonksiyon dizi ve serileri; türev, yönlü türev, kısmi türev, kısmi türevin geometrik yorumu, yüksek mertebeden türevler ve zincir kuralı.
Benim söyleyeceklerim bu kadar yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim hoşçakalın. 💚
Matematik Öğretmenliği Okumak
Yorum Yaz