bycasino giriş Sivil Toplum Kuruluşu Nedir? | Öğrenci Kürsüsü
e
sv

Sivil Toplum Kuruluşu Nedir?

22 Mayıs 2021 01:31
avatar

Öğrenci Kürsüsü

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri günlük hayatta ekonomiden politikaya kadar pek çok konuda insanların karşısına çıkmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşu nedir, özellikleri ve görevleri nelerdir ve nasıl çalışmalar yürütür sorularının cevapları merak edilmektedir.

Sivil Toplum Kuruluşu

Sivil toplum kuruluşları, resmî kurumlardan bağımsız olan, sosyal, çevresel, kültürel amaçlar için çalışan örgütlerdir. Faaliyetlerini gönüllülük ilkesi doğrultusunda yürütür ve kâr amacı gütmezler. Hedefleri, yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım sağlamaktır. Temsil ettikleri topluluğun sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını savunan sivil toplum kuruluşları, aynı zamanda bu topluluğun politik haklarını da savunur. Hayır işleri, sosyal haklar, çevresel sorunlar, dini haklar, insan hakları, kadın hakları gibi pek çok konuda çalışmalar yürütmektedirler. Sivil toplum kuruluşu nedir ve nasıl çalışır gibi konularda da gönüllü olan kişilere bilgilendirmeler yapmaktadırlar.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Özellikleri

Sivil toplum kuruluşları, gönüllülük esasıyla çalışmaktadır. Çalışanlar toplum sorunlarını gidermek, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek amacı ile hareket eder. Gönüllülük esasıyla çalıştıkları için çalışanlar ücret almazlar. Aynı zamanda gönüllüler arasında hiyerarşi bulunmaz, herkes eşit ve dayanışma ile çalışmalarını yürütür. Sivil toplum kuruluşlarına devletin katkısı bulunmaz. Bu kuruluşların masrafları da üyelerinin ve yardımsever insanların bağışlarıyla karşılanmaktadır.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Görevleri

Sivil toplum kuruluşlarının temel görevi belirledikleri misyon için çalışmaktır. Bu misyon ile ilgili toplumu bilinçlendirme, çözüm önerileri sunma ve çözüm için faaliyetler yürütme gibi işlevleri bulunur. Sivil toplum kuruluşu nedir konusunda toplumu bilgilendirip çalışmalarına dikkat çekerler. Yurt içinde ya da yurt dışında çalışmalarını sürdürüp, temsil ettikleri görevi başarıyla sürdürürler. Yardıma ihtiyacı olan kişiler ile toplum arasında bir köprü işlevi görürler. Toplumun yardımlarını ihtiyacı olan kişilere ulaştırırlar. Herkesin eşit imkanlara sahip olması için canla başla çalışırlar.

Öğrenci Kürsüsü Editör

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Sivil Toplum Kuruluşu Nedir?